Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zraziki z ryżem Zraziki z ryżem.jpg
Zraziki z ryżem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zraziki z ryżem

Miła alternatywa

Składniki:
  • maggi, 0.5 łyżecz.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 20 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 10 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • cebula, 30 g
  • ryż , 25 g
  • mięso, 80 g
  •  
Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Cebulę pokroić drobno i usmażyć na oleju. Mięso zemleć, dodać ostudzony ryż, cebulę, jaja i przyprawy — dobrze wymieszać. Z masy formować małe, spłaszczone zraziki, otaczać je w mące i smażyć. Następnie zraziki przełożyć do rondla, dodać 1/2 szklanki wody (z maggi) i dusić na słabym ogniu. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650