Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zraziki z pieczeni Zraziki z pieczeni.jpg
Zraziki z pieczeni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zraziki z pieczeni

Podawać ciepłe

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 20 g
  • tłuszcz, 10 g
  • margaryna, 5 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • cebula, 30 g
  • bułka , 20 g
  • mięso, 80 g
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Pozostałe z poprzedniego dnia mięso (gotowane lub pieczone) i wyciśniętą bułkę zemleć. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie. Do zmielone] masy dodać cebulę i przyprawy — dokładnie wyrobić. Z masy formować zraziki, otaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650