Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
DanaMłodszy Kucharz (251)

Placek orzechowy

Smaczny, zjedzony w pracy:)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • miód, 2 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • margaryna, 0.5 szt.
  • mąka pszenna, 0.5 kg
  • cukier puder, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować masę orzechową: Rozpuścić 0,5 kostki margaryny z 2 łyżkami miodu i 0,5 szkl. cukru. Dodać orzechy i smażyć na patelni 3 minuty. Zagnieść 2 placki z podanych składników. Jeden upiec, a na drugi surowy placek położyć masę orzechową. Piec 15 minut. Przełożyć kremem. Krem: 1/2 litra mleka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 2/3 szkl. cukru pudru - ugotować budyń. Zimny połączyć z 1/2 kostki masła i 1/2 kostki margaryny. Przełożyć placki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650