|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: DanaMłodszy Kucharz (251) Placek orzechowySmaczny, zjedzony w pracy:)
Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować masę orzechową: Rozpuścić 0,5 kostki margaryny z 2 łyżkami miodu i 0,5 szkl. cukru. Dodać orzechy i smażyć na patelni 3 minuty. Zagnieść 2 placki z podanych składników. Jeden upiec, a na drugi surowy placek położyć masę orzechową. Piec 15 minut. Przełożyć kremem. Krem: 1/2 litra mleka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 2/3 szkl. cukru pudru - ugotować budyń. Zimny połączyć z 1/2 kostki masła i 1/2 kostki margaryny. Przełożyć placki. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |