Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Oryginalny budyniowiec

Smaczne i szybkie ciasto .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • herbatnik, 40 szt.
  • budyń waniliowy, 3 szt.
  • rodzynki, 100 g
  • orzechy włoskie, 100 g
  • wiórki kokosowe, 100 g
  • masło, 5 łyżk.
  • polewa do ciasta, 3 szt.
  • mleko, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Dno i boki brytfanki wyłożyć herbatnikami . Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła , wystudzić , dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone . Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach , wygładzić , przykryć warstwą herbatników . Wierzch polać gorącą polewą , gdy wystygnie , obficie posypać wiórkami kokosowymi . Przed podaniem dobrze schłodzić . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650