|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Tradycyjny wielkanocny mazurekStawiam na tradycję .Mazurek smakuje po kilku dniach od upieczenia .
Składniki:
Sposób przygotowaniaMąkę przesiać , dodać zimne masło , posiekać , dodać surowe żółtko , żółtka ugotowane przetrzeć przez sito i szybki zagnieść na jednolitą masę . Z ciasta uformować kulę , zawinąć w folię spożywczą i chłodzić 1 godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3 okrągłe placki o grubości 1 cm . Piec każdy 30 minut w temperaturze 180 stopni C . Wystudzić . Ciasto przełożyć konfiturami , docisnąć . Wierzch mazurka pokryć białym lukrem . Gdy wystygnie udekorować kolorowymi wiśniami . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|