|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: DanaMłodszy Kucharz (251) Sos słodko- kwaśnydo słoików od Ani Frant, może być jako dodatek do spaghetti, ryżu itd.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPomidory sparzyć, obrać ze skórki, cebulę pokroić w kostkę. Razem gotować cebulę i pomidory około 1 godziny. Dodać wszystkie pozostałe składniki ( w tym 4 ząbki czosnku i ananas pokrojony). Wszystko gotować jeszcze około pół godziny. Do soku z ananasa dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę mąki pszennej, dodać do sosu przez siteczko.Można dodać 1 kg marchewki pokrojonej w słupki. Całość zagotować, przełożyć do słoików. Pasteryzować 15-20 minut. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|