Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
DanaMłodszy Kucharz (251)

Sos słodko- kwaśny

do słoików od Ani Frant, może być jako dodatek do spaghetti, ryżu itd.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Kolacja
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka pszenna, 1 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • musztarda, 2 łyżk.
  • papryka słodka, 1 łyżk.
  • wegeta, 1 łyżk.
  • curry, 0.5 łyżk.
  • pieprz, 0.5 łyżk.
  • sól, 2 łyżk.
  • chilli, 1 szczypta
  • ananas w kawałkach w puszce, 1 szt.
  • czosnek, 4 oz
  • ocet, 1 szkl.
  • cukier, 2 szkl.
  • pomidor, 3 kg
  • cebula, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, cebulę pokroić w kostkę. Razem gotować cebulę i pomidory około 1 godziny. Dodać wszystkie pozostałe składniki ( w tym 4 ząbki czosnku i ananas pokrojony). Wszystko gotować jeszcze około pół godziny. Do soku z ananasa dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę mąki pszennej, dodać do sosu przez siteczko.Można dodać 1 kg marchewki pokrojonej w słupki. Całość zagotować, przełożyć do słoików. Pasteryzować 15-20 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650