Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kutia . kutia.jpg
Kutia .
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Kutia .

Już nie długo święta . Czas na przegląd dań świątecznych . Kutia na świątecznym jako deser .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • ziarno pszenicy , 30 dag
  • mak, 50 dag
  • rodzynki, 15 dag
  • orzechy włoskie, 10 dag
  • migdał, 10 dag
  • skórka pomarańczowa, 4 łyżk.
  • miód, 1 szkl.
  • śmietanka kremowa, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pszenicę dobrze opłucz , zalej zimną wodą i gotuj do miękkości , około 2 godzin . Mak dobrze opłucz , zalej wrzątkiem i gotuj około 15 minut na małym ogniu 15 minut . Przestudź , odlej wodę i zmiel trzy razy w maszynce do mięsa . Miód rozpuść w kąpieli wodnej . Do miski włóż pszenicę , mak , bakalie , miód , śmietanę oraz skórkę pomarańczową . Dobrze wymieszaj . Deser podawaj schłodzony . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650