Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym 198bd7440cd511e3911d22000aeb11f9_7.jpg
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
przezchwileKuchcik (60)

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Jest to doskonała kolacja w środku tygodnia - zwykły makaron uczynimy bardziej wyjątkowym, dodając łososia. Jeśli nie uda nam się zdobyć świeżego, rów

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • makaron , 450 g
  • oliwa z oliwek, 3 łyżk.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • czerwona cebula, 2 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • łosoś , 300 g
  • śmietana 36%, 300 ml
  • pomidorki koktailowe, 6 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w garnku we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzamy.W międzyczasie rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy czosnek, marchew i czerwoną cebulę i smażymy przez 3-4 minuty, aż cebula zmięknie. Dodajemy kostki łososia i śmietanę i dalej gotujemy całość na małym ogniu przez pięć minut, aż łosoś nie będzie już surowy.Mieszamy sos z łososiem z odcedzonym makaronem i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki i przekrojone na pół pomidorki. Mieszamy dokładnie i natychmiast podajemy. Smacznego! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4620
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650