|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaZagnieść ciasto z mąki, masła, cukru pudru, sody, jajka i miodu. Podzielić na 2 części i upiec z tego 2 placki.Następnie upiec biszkopt z: jajek, cukru kryształu, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, proszku do pieczenia i olejku cytrynowego.Po upieczeniu placków zrobić krem.Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szklanki. Rozpuścić w niej 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki cukru. Resztę mleka zagotować dodając 3/4 szklanki cukru. Do gotującego mleka wlać pozostałe mleko z mąką i gotować jeszcze 5 minut stale mieszając.Ściągnąć z ognia. Do gorącej masy wkroić 1 masło i mieszać, aż się masło rozpuści.Gorącą masą przekładać placki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|