Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Placek makowo-serowy

Placek makowo-serowy

Składniki:
  • jajka, 5 szt.
  • masło, 15 dag
  • mak, 30 dag
  • cukier puder, 30 dag
  • mąka pszenna, 4 łyżk.
  • olejek migdałowy, 1 szt.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • rodzynki sułtańskie, 5 dag
  • orzechy włoskie, 5 dag
  • ser biały, 60 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić 2 masy. Do masy makowej dodać: jajka, masło, mak, cukier puder, mąkę, olejek migdałowy, proszek do pieczenia, rodzynki i orzechy (czyli pierwsze 9 składników).Do drugiej masy-serowej dodać: ser, masło, cukier puder, rodzynki, mąkę, jajka, proszek do pieczenia.Obie masy wykładać w brytfannie pasami lub układać łyżką w szachownicę.Piec około 1 godziny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650