Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Ryś

Ryś

Składniki:
  • Margaryna Palma z Murzynkiem, 30 dag
  • mąka pszenna, 30 dag
  • cukier, 30 dag
  • jajka, 6 szt.
  • proszek do pieczenia, 1.5 łyżecz.
  • wiórki kokosowe, 10 dag
  • orzechy włoskie, 10 dag
  • mak, 10 dag
  • jabłko, 1 kg
  • galaretka żółta, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Margarynę, mąkę, cukier, jajka i proszek do pieczenia podzielić na 3 części. Z każdej części będzie upieczony 1 placek.I tak:jajka i cukier razem wymieszać. Dodać wystudzoną, roztopioną margarynę. Później dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do pierwszej części ciasta dodać wiórki kokosowe. Wylać do brytfanny i upiec.Tak samo postąpić w przypadku drugiego placka, z tym, że zamiast wiórek dodać zmielone orzechy.I tak samo postąpić w przypadku trzeciego placka, z tym, że dodać suchy, czysty mak.Wszystkie placki piec około 15-20 minut.Po upieczeniu placki przełożyć smażonymi jabłkami, dodając do jabłek 1 suchą galaretkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650