Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Zupa szczawiowa 20140328_134550[1].jpg
Zupa szczawiowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KasiaMłodszy Kucharz (227)

Zupa szczawiowa

Zawsze smaczna ! :)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 6 szt.
  • mąka pszenna, 2 szczypta
  • Śmietana 18% , 2 łyżk.
  • masło, 1 łyżk.
  • ser żółty, 100 g
  • chrzan, 1 łyżk.
  • szczaw , 1 szkl.
  • mielony pieprz, 3 szczypta
  • sól, 3 szczypta
  • kostka rosołowa, 2 szt.
  • liście laurowe, 3 szt.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • seler, 1 szt.
  • pietruszka , 1 szt.
  • cebula biała, 1 szt.
  • marchew, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Wlać wodę do garnka. Dodać: - liść laurowy- ziele angielskie- kostki rosołowe- marchew- cebula- pietruszka- seler (kawałek), posolić, popieprzyć.Gdy warzywa zmiękną wyłowić liście i ziele. Resztę zblenderować.W misce zmieszać szczaw ze słoika, chrzan ze słoika, tarty żółty ser. Dodać do zupy. Następnie dodać do smaku masło, śmietanę z mąką. Zupę podawać z jajkami na twardo. Smacznego! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650