Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz Gulasz.jpg
Gulasz
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Gulasz

Baza do innych gulaszy

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • maggi, 0.5 łyżecz.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • mąka , 3 g
  • cebula, 30 g
  • tłuszcz, 15 g
  • mięso, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, pokroić w kostkę i posolić. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, oprószyć je mąką i obsmażyć na sim} ogniu. Cebulę pokroić w plastry lub kostkę, dodać do mięsa. Następnie wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem miękkości. Pod koniec duszenia dodać przyprawy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650