Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso pieczone ze śliwkami Mięso pieczone ze śliwkami.jpg
Mięso pieczone ze śliwkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Mięso pieczone ze śliwkami

Najlepsze z surówką

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 5 g
  • suszone śliwki, 50 g
  • mięso, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i kości, opłukać, natrzeć solą, oprószyć mąką i obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do formy wraz z tłuszczem, dolać l—2 łyżki wody i piec w średnio nagrzanym piekarniku, polewając od czasu do czasu sosem. Pod koniec pieczenia dodać połówki świeżych śliwek lub śliwki suszone w całości i parę łyżek wody. Mięso podawać po­krojone w plastry z ziemniakami i surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650