|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Pulpety z kaszy gryczanejNasza kasza .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Kaszę ugotuj pod przykryciem z dodatkiem soli i połowy masła . Gdy wystygnie , zmiel ją w maszynce do mięsa . 2 . Pieczarki zetrzyj na tarce i duś na pozostałym maśle . Połącz z kaszą , dodaj 2 jajka i natkę . Przypraw sosem sojowym , solą i pieprzem .3 . Z masy uformuj pulpety . Obtocz je w roztrzepanym jajku i otrębach . Usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju .4 . Pomidory i ogórki drobno pokrój , dodaj posiekaną cebulę . Przypraw solą i pieprzem , skrop oliwą i octem . Pulpety ułóż na liściach sałaty i podawaj . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|