Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Pulpety z kaszy gryczanej pulpety z kaszy gryczanej.jpg
Pulpety z kaszy gryczanej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Pulpety z kaszy gryczanej

Nasza kasza .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • ocet winny , 1 łyżk.
  • cebula, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • ogórek kiszony, 3 szt.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • sałata, 1 szt.
  • olej, 6 łyżk.
  • otręby , 1 szkl.
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • sól, 1 łyżecz.
  • sos sojowy, 1 łyżk.
  • jajka, 3 szt.
  • pieczarka, 30 dag
  • masło, 2 łyżk.
  • kasza gryczana , 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Kaszę ugotuj pod przykryciem z dodatkiem soli i połowy masła . Gdy wystygnie , zmiel ją w maszynce do mięsa . 2 . Pieczarki zetrzyj na tarce i duś na pozostałym maśle . Połącz z kaszą , dodaj 2 jajka i natkę . Przypraw sosem sojowym , solą i pieprzem .3 . Z masy uformuj pulpety . Obtocz je w roztrzepanym jajku i otrębach . Usmaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju .4 . Pomidory i ogórki drobno pokrój , dodaj posiekaną cebulę . Przypraw solą i pieprzem , skrop oliwą i octem . Pulpety ułóż na liściach sałaty i podawaj . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650