Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Papryka na occie

Papryka na occie

Składniki:
  • woda, 3 szkl.
  • ocet spirytusowy , 1 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • olej słonecznikowy, 5 łyżk.
  • liść bobkowy, 3 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 5 szt.
  • pieprz, 5 szt.
  • papryka czerwona, 2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz papryki) razem wymieszać i zagotować. Do wrzącej zalewy wrzucić przygotowaną paprykę i gotować około 10 minut. Ściągnąć z kuchenki i gorące wkładać do słoików. Dobrze wytrzeć do sucha słoik i nakrętkę, zakręcić i położyć na stole do góry nogami, aż ostygną. NIE GOTOWAĆ!!! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650