Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso duszone sposobem włoskim Mięso duszone sposobem włoskim.jpg
Mięso duszone sposobem włoskim
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Mięso duszone sposobem włoskim

Zieleninka do smaku

Składniki:
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 2 g
  • koncentrat pomidorowy, 10 g
  • mąka , 2 g
  • cebula, 20 g
  • olej, 15 g
  • mięso, 700 g
  • pieczarka, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, opłukać, podzielić na porcje i ugotować. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, dodać mąkę i smażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy, ząbek czosnku razem z łuską (dobrze umyć), pokrojone pieczarki, liść laurowy, pieprz i sól, a następnie poddusić. Mięso wyjąć z wywaru, podsmażyć na tłuszczu, żyć z powrotem do wywaru, dodać cebulę z przyprawami i do miękkości. Podawać na gorąco z dodatkami posypane natką pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650