Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Składniki:
  • mielone mięso, 1 kg
  • kapusta głowiasta biała , 40 dag
  • kasza manna , 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • bulion, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, nasolić, wymieszać i gdy puści sok wycisnąć i jeszcze raz drobno pokroić.Cebulę drobno pokroić.Wszystkie składniki (oprócz bulionu) wymieszać jak na mielone. Obtoczyć w mące i podsmażyć na tłuszczu. Włożyć do rondla, podlać bulionem i poddusić. Następnie dodać kilka łyżeczek przecieru pomidorowego. Jeszcze trochę poddusić. Gotowe. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650