Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczeń na dziko Pieczeń na dziko.jpg
Pieczeń na dziko
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Pieczeń na dziko

Gorąco polecam

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • pietruszka, 30 g
  • marchew, 30 g
  • cebula, 30 g
  • mięso, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Dodać przyprawy, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy, zalać 1/2 szklanki wody i zagotował.Gorącym wywarem zalać mięso i pozostawić w zakrytym naczyniu.Następnego dnia mięso osaczyć, osolić, obrumienić w rondlu i w dobrze rozgrzanym tłuszczu i dodać warzywa z zalewy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, polewając od czasu do czasu sosem.Mąkę rozrobić ze śmietaną, dodać do pieczeni (gdy jest już miękka) i zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650