Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii

Składniki:
  • cukinia, 3 szkl.
  • jajka, 3 szt.
  • bułka tarta , 1 szkl.
  • olej słonecznikowy, 1 szkl.
  • cebula, 3 szt.
  • ser żółty, 20 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • wegeta, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Odmierzyć 3 szklanki takiej startej cukinii.Żółtka jajek oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Natkę pietruszki-posiekać.Wszystkie składniki (oprócz piany z białek) razem wymieszać. Dodać białka i delikatnie wyrobić. Wyłożyć do foremki i piec w piekarniku przez 1 godzinę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650