Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Racuszki z ryżu i rabarbaru

Racuszki z ryżu i rabarbaru

Składniki:
  • ryż , 1 szkl.
  • mleko 3,2 % , 2 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • rabarbar, 3 szt.
  • mąka pszenna, 1 łyżk.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • cukier puder, 30 dag
  • olej, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Ryż zalewamy mlekiem. Gotujemy do miękkości. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do ciepłego ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, pianę z białek, rabarbar i szczyptę soli. Wszystko delikatnie mieszamy. Porcje masy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Racuszki oprószamy cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650