Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Składniki:
  • czerwona kapusta, 2 kg
  • ogórek , 1 kg
  • cebula, 1 kg
  • marchew, 1 kg
  • pomidor, 1 kg
  • ocet spirytusowy , 1 l
  • woda, 1 l
  • cukier, 80 dag
  • ziele angielskie ziarnka, 20 szt.
  • liść bobkowy, 10 szt.
  • pieprz czarny, 15 szt.
  •  
Sposób przygotowania

POMIDORY MUSZĄ BYĆ ZIELONE!!!Każdy ze składników pokroić do oddzielnych pojemników i odstawić na 24 godziny.ZALEWA:Ocet, cukier, wodę ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy zagotować i lekko ostudzić.Po 24 godzinach wszystkie składniki odcisnąć, połączyć z zalewą, wymieszać razem, włożyć do słoików i za pasteryzować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650