Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Sałatka z brokułem i fasolą czerwoną

Sałatka z brokułem i fasolą czerwoną

Składniki:
  • brokuł, 1 szt.
  • feta, 1 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • majonez, 6 łyżk.
  • czosnek, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • jogurt naturalny, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie.Ser feta pokroić w kostkę.W misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: brokuł-feta-fasola czerwona-sos-brokuł-feta-fasola-sos.SOS:czosnek (kilka ząbków-jeśli ktoś woli bardziej ostry, może dać więcej ząbków) zgnieść w prasce, dodać majonez, sól, pieprz i jogurt naturalny. Razem wymieszać i polać nim sałatkę.Jeść na drugi dzień. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650