Tekst i zdjęcie: czygrysek - Szef Kuchni (1280)

Sałatka z brokułem i fasolą czerwoną

Sałatka z brokułem i fasolą czerwoną

Składniki:

brokuł, 1 szt.

feta, 1 szt.

fasola czerwona w puszce, 1 szt.

majonez, 6 łyżk.

czosnek, 1 szt.

sól, 1 szczypta

pieprz, 1 szczypta

jogurt naturalny, 4 łyżk.

Sposób przygotowania:

Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie.Ser feta pokroić w kostkę.W misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: brokuł-feta-fasola czerwona-sos-brokuł-feta-fasola-sos.SOS:czosnek (kilka ząbków-jeśli ktoś woli bardziej ostry, może dać więcej ząbków) zgnieść w prasce, dodać majonez, sól, pieprz i jogurt naturalny. Razem wymieszać i polać nim sałatkę.Jeść na drugi dzień.