Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KrystyniaKuchcik (50)

Test

- cukinie;- czosnek (ok. 1 ząbek na 1 cukinię);- oliwa;- sól i pieprz.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: jedna
Składniki:
Sposób przygotowania

1. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miseczki, wsypujemy szczyptę (albo dwie, byle bez przesady) soli i pieprzu, i zalewamy taką ilością oliwy, aby tej marynaty starczyło nam na wszystkie cukinie.2. Każdą cukinię przekrawamy w poprzek, a potem każdą połówkę - wzdłuż, i każdą ćwiartkę ponownie wzdłuż. Można byłoby po prostu pokroić cukinię wzdłuż na 4 części, ale tak chyba kroi się prościej, a poza tym takie kawałki łatwiej mi ułożyć na grillowej tacce. :)3. Każdy kawałek cukini nakłuwamy widelcem, po czym umieszczamy je w misce i zalewamy marynatą. I odstawiamy na ok. pół godziny.4. Po tym czasie możemy już cukinie wrzucać na grill. Jeśli została nam marynata, możemy je dodatkowo nią polać. Grillujemy, póki miąższ nie zżółknie, a skórka nieco nie zbrązowieje. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650