Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sałatka warstwowa

Wyśmienita la lekkie upalne dni , zapewne będzie smakowała i ładnie się komponowała przy grillu .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 6 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • szczypiorek, 1 szt.
  • rzeżucha, 1 szt.
  • ocet, 1 łyżk.
  • jogurt naturalny, 50 dag
  • cukier, 2 szczypta
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • szynka gotowana, 20 dag
  • pomidorki koktailowe, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jajka i pomidorki pokrój w grube plastry . Szynkę pokrój w paseczki , a szczypiorek i natkę posiekaj. Następnie wymieszaj z jogurtem i octem . Dodaj połowę rzeżuchy . Sos przypraw do smaku solą , pieprzem i cukrem . W salaterce warstwowo ułóż : pomidory , jajka i szynkę . Każdą warstwę polej sosem i posyp posiekaną rzeżuchą .  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650