Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Sałatka warstwowaWyśmienita la lekkie upalne dni , zapewne będzie smakowała i ładnie się komponowała przy grillu . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
jajka, 6 szt.
natka pietruszki, 1 szt.
szczypiorek, 1 szt.
rzeżucha, 1 szt.
ocet, 1 łyżk.
jogurt naturalny, 50 dag
cukier, 2 szczypta
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
szynka gotowana, 20 dag
pomidorki koktailowe, 20 dag
Jajka i pomidorki pokrój w grube plastry . Szynkę pokrój w paseczki , a szczypiorek i natkę posiekaj. Następnie wymieszaj z jogurtem i octem . Dodaj połowę rzeżuchy . Sos przypraw do smaku solą , pieprzem i cukrem . W salaterce warstwowo ułóż : pomidory , jajka i szynkę . Każdą warstwę polej sosem i posyp posiekaną rzeżuchą .