Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Poncz herbaciany ponvz herbaciany].jpg
Poncz herbaciany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Poncz herbaciany

Orzeźwiający i bardzo dobry .

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • herbata, 2 szt.
  • pomarańcz, 1 szt.
  • cytryna, 1 szt.
  • sok winogronowy, 3 l
  • cukier wanilinowy, 2 szt.
  • cynamon, 1 łyżecz.
  • anyż gwiazdkowy, 6 szt.
  • rodzynki, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Herbatę zalej litrem wrzątku , przykryj i odstaw na kilka minut , aby się zaparzyła . Cytrusy sparz , odczekaj aż ostygną , a następnie pokrój w plastry . Z mocnego naparu wyjmij saszetki herbaty . Do rondelka wlej herbatę i sok z winogron , dodaj pokrojone cytrusy , cukier waniliowy , cynamon , gwiazdki anyżu oraz rodzynki . Rondelek ustaw na małym ogniu , i powoli doprowadź do wrzenia . Następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia .Gotowy poncz przelej do filiżanek  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4620
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650