Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
slowikanKuchcik (65)

Dziecięcy humus - pasta z cieciorki 12+

Pożywna pasta

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 2 łyżk.
  • sezam czarny, 0.5 szkl.
  • cieciorka, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Szklankę cieciorki namoczyć na noc w 2 szklankach wody, ugotować ją do miękkości. Na suchej patelni uprażyć pół szklanki sezamu (aż zacznie pachnieć), ostudzić. Zmiksować ugotowaną cieciorkę, sezam, dwie łyżki masła, pół szklanki wrzątku. Dodać sól i pieprz ziołowy do smaku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650