Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa rybna zupa-rybna.jpg
Zupa rybna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa rybna

Co kto lubi

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 2 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 2 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • tłuszcz, 5 g
  • ryż , 30 g
  • cebula, 20 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • ryba, 150 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać rozdrobnioną włoszczyznę i cebulę — wlać olej. Ugotowaną rybę wyjąć, a do bulionu dodać przyprawy i ugotować na nim ryż. Rybę ułożyć na talerzu, zalać zupą i po­sypać drobno pokrojoną natką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650