Tekst i zdjęcie: frater007 - Szef Kuchni (1330)

Zupa rybna

Co kto lubi

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: gotowane

Na Boze Narodzenie

Składniki:

pieprz, 1 szczypta

gałka muszkatołowa, 1 szczypta

ziele angielskie ziarnka, 2 szt.

liście laurowe, 1 szt.

sól, 2 g

natka pietruszki, 2 g

tłuszcz, 5 g

ryż , 30 g

cebula, 20 g

marchew, 50 g

włoszczyzna, 50 g

ryba, 150 g

Sposób przygotowania:

Rybę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać rozdrobnioną włoszczyznę i cebulę — wlać olej. Ugotowaną rybę wyjąć, a do bulionu dodać przyprawy i ugotować na nim ryż. Rybę ułożyć na talerzu, zalać zupą i po­sypać drobno pokrojoną natką.