Tekst i zdjęcie: frater007 - Szef Kuchni (1330) Zupa rybnaCo kto lubi |
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Na Boze Narodzenie
pieprz, 1 szczypta
gałka muszkatołowa, 1 szczypta
ziele angielskie ziarnka, 2 szt.
liście laurowe, 1 szt.
sól, 2 g
natka pietruszki, 2 g
tłuszcz, 5 g
ryż , 30 g
cebula, 20 g
marchew, 50 g
włoszczyzna, 50 g
ryba, 150 g
Rybę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać rozdrobnioną włoszczyznę i cebulę — wlać olej. Ugotowaną rybę wyjąć, a do bulionu dodać przyprawy i ugotować na nim ryż. Rybę ułożyć na talerzu, zalać zupą i posypać drobno pokrojoną natką.