Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

"CIASTO DROŻDŻOWE BEZ UGNIATANIA" ciasto-drozdzowe-z-kruszonka-1-1.jpg
"CIASTO DROŻDŻOWE BEZ UGNIATANIA"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

"CIASTO DROŻDŻOWE BEZ UGNIATANIA"

szybki przepis na domowe ciasto drożdżowe

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • olej słonecznikowy, 1 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • jajka, 4 szt.
  • mleko 2,0 % , 1 szkl.
  • drożdże, 10 dag
  • mąka pszenna, 3 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy kolejno tak jak napisane do miski( jajka roztrzepujemy widelcem)(mleko lekko podgrzewamy). Następnie wszystko odstawiamy na 3 godziny do wyrośnięcia. Z pozostałych składników robimy kruszonkę. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blachy wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą. Pieczemy ok 1 godz. w temperaturze 180C.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4635
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650