Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Deser akwarium deser akwarium.jpeg
Deser akwarium
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Deser akwarium

Orzechowy frykas z orzechami .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • orzechy włoskie, 4 łyżk.
  • jabłko, 2 szt.
  • galaretka agrestowa, 1 szt.
  • gałązka mięty, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce , by lekko stężała . Owoce umyj , obierz ze skórki i pokrój na plastry . Wytnij z nich rybki .2 . Na dno szklanego naczynia wsyp posiekane orzechy . Zalej połową zimnej galaretki tak , aby przykryła orzechy i wstaw do lodówki . Gdy galaretka zastygnie , wyjmij szklane naczynie z lodówki i wetknij w zastygłą galaretkę gałązki mięty . Wlej pozostałą galaretkę i umieść w niej rybki wycięte z jabłka . Szklanki z galaretką wstaw do lodówki do całkowitego stężenia . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650