Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Deser akwariumOrzechowy frykas z orzechami . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
orzechy włoskie, 4 łyżk.
jabłko, 2 szt.
galaretka agrestowa, 1 szt.
gałązka mięty, 3 szt.
1 . Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce , by lekko stężała . Owoce umyj , obierz ze skórki i pokrój na plastry . Wytnij z nich rybki .2 . Na dno szklanego naczynia wsyp posiekane orzechy . Zalej połową zimnej galaretki tak , aby przykryła orzechy i wstaw do lodówki . Gdy galaretka zastygnie , wyjmij szklane naczynie z lodówki i wetknij w zastygłą galaretkę gałązki mięty . Wlej pozostałą galaretkę i umieść w niej rybki wycięte z jabłka . Szklanki z galaretką wstaw do lodówki do całkowitego stężenia .