Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Deser akwarium

Orzechowy frykas z orzechami .

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Średnie

Liczba porcji: cztery

idealne dla dzieci

Składniki:

orzechy włoskie, 4 łyżk.

jabłko, 2 szt.

galaretka agrestowa, 1 szt.

gałązka mięty, 3 szt.

Sposób przygotowania:

1 . Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce , by lekko stężała . Owoce umyj , obierz ze skórki i pokrój na plastry . Wytnij z nich rybki .2 . Na dno szklanego naczynia wsyp posiekane orzechy . Zalej połową zimnej galaretki tak , aby przykryła orzechy i wstaw do lodówki . Gdy galaretka zastygnie , wyjmij szklane naczynie z lodówki i wetknij w zastygłą galaretkę gałązki mięty . Wlej pozostałą galaretkę i umieść w niej rybki wycięte z jabłka . Szklanki z galaretką wstaw do lodówki do całkowitego stężenia .