|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NativipSzef Kuchni (1082) StyropianSernik bez sera
Składniki:
Sposób przygotowaniaCiasto: Mąkę, żółtka, 0.5 szkl. cukru i 2 płaskie łyżeczki proszku zagnieść. 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, pozostałą wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Masa: białka ubić na sztywną pianę dodając sczyptę soli. Pod koniec ubijania dodać 3/4 szk. cukru. Do masy dodać pozostałe składniki delikatnie mieszając(budynie, śmietanę, mąke ziemniaczaną, wiórki kokosowe). Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta (z zamrażarki) Piec około 1 h w temperaturze 190 st. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|