Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Styropian styropian.png
Styropian
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NativipSzef Kuchni (1082)

Styropian

Sernik bez sera

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mąka , 3 szkl.
  • margaryna, 1 szt.
  • jajka, 5 szt.
  • budyń śmietankowy, 2 szt.
  • cukier, 1.3 szkl.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżk.
  • Śmietana 18% , 1 l
  • wiórki kokosowe, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę, żółtka, 0.5 szkl. cukru i 2 płaskie łyżeczki proszku zagnieść. 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, pozostałą wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Masa: białka ubić na sztywną pianę dodając sczyptę soli. Pod koniec ubijania dodać 3/4 szk. cukru. Do masy dodać pozostałe składniki delikatnie mieszając(budynie, śmietanę, mąke ziemniaczaną, wiórki kokosowe). Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta (z zamrażarki) Piec około 1 h w temperaturze 190 st.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650