|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NowaKuchcik (145) Zupa Cebulowa KremZupa Cebulowa Krem z dodatkiem marchewki dla wzbogacenia smaku i koloru.
Składniki:
Sposób przygotowaniaCebulę pokroić w piórka, marchew pokroić na małe kawałki. Do rozgrzanej oliwy dodać cebulę i dusić na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Dodać marchew, paprykę, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, drobno pokrojony czosnek, delikatnie posolić i popieprzyć. Zmniejszyć ogień i podsmażać cebulę przez ok. 20-30 minut, bez przykrycia, z czasem mieszając coraz częściej. Dolać gorącego rosołu lub bulionu, gotować ok. 15 minut, aż marchew będzie miększa. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielski i miksujemy. Podajemy z grzanką na wierzchu (lub chrupkim chlebem), można dodać żółtego sera. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|