Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Zupa Cebulowa Krem zupa - mini.jpg
Zupa Cebulowa Krem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NowaKuchcik (145)

Zupa Cebulowa Krem

Zupa Cebulowa Krem z dodatkiem marchewki dla wzbogacenia smaku i koloru.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • cebula, 1 kg
  • marchew, 2 szt.
  • bulion, 1 l
  • liście laurowe, 2 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 4 szt.
  • lubczyk, 1 łyżecz.
  • papryka słodka, 2 łyżk.
  • oliwa, 5 łyżk.
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • sól czosnkowa, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, marchew pokroić na małe kawałki. Do rozgrzanej oliwy dodać cebulę i dusić na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Dodać marchew, paprykę, lubczyk, ziele angielskie, liście laurowe, drobno pokrojony czosnek, delikatnie posolić i popieprzyć. Zmniejszyć ogień i podsmażać cebulę przez ok. 20-30 minut, bez przykrycia, z czasem mieszając coraz częściej. Dolać gorącego rosołu lub bulionu, gotować ok. 15 minut, aż marchew będzie miększa. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielski i miksujemy. Podajemy z grzanką na wierzchu (lub chrupkim chlebem), można dodać żółtego sera. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650