Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

krem z patisona krem z patisona.jpg
krem z patisona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Krem z patisona

W sezonie gdy warzywa są młode jest wyjatkowo pyszny .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • cukinia, 2 szt.
  • patison, 1 szt.
  • dynia, 30 dag
  • ziemniak, 2 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • Śmietana 18% , 50 ml
  • szczypiorek, 1 szt.
  • masło, 1 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • groszek ptysiowy, 5 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Cukinie umyć , pokrój na małe kawałki . patison i dynię obierz , usuń pestki , pokrój . Ziemniaki i marchewkę obierz , umyj , pokrój w kostke . 2 . Warzywa zalej zimną wodą tak , by je lekko przykryła . Zagotuj , dodaj kostkę rosołową i obrany czosnek , przypraw , gotuj 25 minut . Dodaj masło , posiekany szczypiorek i śmietanę , zmiksuj . Krem podgrzej , posyp groszkiem ptysiowym . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650