![]() |
Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Krem z patisonaW sezonie gdy warzywa są młode jest wyjatkowo pyszny . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: więcej
cukinia, 2 szt.
patison, 1 szt.
dynia, 30 dag
ziemniak, 2 szt.
marchew, 1 szt.
kostka rosołowa, 1 szt.
ząbek czosnku, 1 szt.
Śmietana 18% , 50 ml
szczypiorek, 1 szt.
masło, 1 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
groszek ptysiowy, 5 łyżk.
1 . Cukinie umyć , pokrój na małe kawałki . patison i dynię obierz , usuń pestki , pokrój . Ziemniaki i marchewkę obierz , umyj , pokrój w kostke . 2 . Warzywa zalej zimną wodą tak , by je lekko przykryła . Zagotuj , dodaj kostkę rosołową i obrany czosnek , przypraw , gotuj 25 minut . Dodaj masło , posiekany szczypiorek i śmietanę , zmiksuj . Krem podgrzej , posyp groszkiem ptysiowym .