Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

babka marchewkowa babka marchewkowa.jpg
babka marchewkowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Babka marchewkowa

Proste , bardzo smaczne ciasto .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • marchew, 3 szt.
  • cukier, 15 dag
  • mąka pszenna, 25 dag
  • masło, 10 dag
  • czekolada deserowa, 5 dag
  • jajka, 3 szt.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • cynamon, 1.5 łyżecz.
  • orzechy włoskie, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Marchewki obierz , umyj , zetrzyj na tarce o małych oczkach . Włóż do miski . Dodaj miękkie masło , ucieraj , dodajac cukier i jajka . Mieszajac ,wsypuj makę , proszke do pieczenia i cynamon , połącz . Wsyp grubo posiekane orzechy , zamieszaj . 2 . Forme keksowa natłuść , posyp bułka tartą . Włóż ciasto , wierzch wyrównaj . Posyp orzechami . Włóż do nagrzanego piekarnikapiecz około 50 minut w temperaturze 175 stopni C na złty kolor . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650