Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kurczak po chińsku pierś z kurczaka po chińsku.jpg
Kurczak po chińsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Kurczak po chińsku

Danie to często gotuję gdy mam mało czasy .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 1 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • pieczarka, 30 dag
  • olej, 2 łyżk.
  • wódka , 2 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
  • imbir, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 łyżecz.
  • papryka ostra, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 .Pierś z kurczaka pokrój w paski . Dodaj wódkę , mąkę , oprósz przyprawami , połącz . Odstaw na godzinę .Paprykę , cebulę i pieczarki pokrój . Podduś na oleju . Zdejmij . Na tej samej oliwie usmaż mięso . Dodaj resztę składników , podsmaż , przypraw .2 . Danie mozesz podawać z makarone lub ryzem i sezonową surówką . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650