Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Kurczak po chińsku

Danie to często gotuję gdy mam mało czasy .

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: cztery

Składniki:

pierś z kurczaka, 1 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

cebula, 1 szt.

pieczarka, 30 dag

olej, 2 łyżk.

wódka , 2 łyżk.

mąka ziemniaczana, 2 łyżk.

imbir, 1 łyżecz.

cukier, 1 łyżecz.

papryka ostra, 1 łyżecz.

sól, 1 łyżecz.

mielony pieprz, 1 łyżecz.

Sposób przygotowania:

1 .Pierś z kurczaka pokrój w paski . Dodaj wódkę , mąkę , oprósz przyprawami , połącz . Odstaw na godzinę .Paprykę , cebulę i pieczarki pokrój . Podduś na oleju . Zdejmij . Na tej samej oliwie usmaż mięso . Dodaj resztę składników , podsmaż , przypraw .2 . Danie mozesz podawać z makarone lub ryzem i sezonową surówką .