Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Kurczak po chińskuDanie to często gotuję gdy mam mało czasy . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
pierś z kurczaka, 1 szt.
papryka czerwona, 1 szt.
cebula, 1 szt.
pieczarka, 30 dag
olej, 2 łyżk.
wódka , 2 łyżk.
mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
imbir, 1 łyżecz.
cukier, 1 łyżecz.
papryka ostra, 1 łyżecz.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
1 .Pierś z kurczaka pokrój w paski . Dodaj wódkę , mąkę , oprósz przyprawami , połącz . Odstaw na godzinę .Paprykę , cebulę i pieczarki pokrój . Podduś na oleju . Zdejmij . Na tej samej oliwie usmaż mięso . Dodaj resztę składników , podsmaż , przypraw .2 . Danie mozesz podawać z makarone lub ryzem i sezonową surówką .