Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa kabaczkowa

Najlepsza z grzankami

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • koper, 5 g
  • pieczywo, 80 g
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • koperek, 5 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 10 g
  • cebula, 20 g
  • kabaczek, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Kabaczek lub cukinię oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę drobnopokroić i udusić na tłuszczu. Pod koniec duszenia oprószyć mąką.Do cebuli dodać paprykę, kabaczek i część drobno pokrojonegokopru — dusić pod przykryciem. Dodać sól, zalać wodą i gotować na słabym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku i posypać pozostałym koprem. Podawać z pieczywem i grzankami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650