|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NatalakKuchcik (70) Pudding ryżowy z rabarbaremKolejny pudding z najlepszym dodatkiem do deserów na świecie- RABARBAR!
Składniki:
Sposób przygotowaniaRyż i cukier wsypać do rondelka, wlać mleko. Całość doprowadzić do delikatnego wrzenia i mieszać drewnianą łyżką aż ryż zmięknie oraz wchłonie mleko (ok. 15 minut). Do osobnego garnuszka wsypać cukier, wlać łyżkę wody oraz dodać pokrojoną w kostkę połowę rabarbaru. Podgrzewać aż owoce puszczą sok i cały nabierze ładnego koloru, przecedzić. Do tego samego garnuszka wlać przecedzony sok, dodać pozostałą część rabarbaru pokrojoną w kostkę. Podgrzewać na małym ogniu aż rabarbar zmięknie, ale zachowa ładny kształt, ewentualnie dosłodzić. Pudding przełożyć do naczynek i ozdobić rabarbarem w syropie. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|