Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa z jajkiem DSCI5234.JPG
Zupa jarzynowa z jajkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabrysia21Młodszy Kucharz (230)

Zupa jarzynowa z jajkiem

Przepis na 4 porcje. 1 porcja ok.400 kcal.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: jedna
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • ziemniak, 2 szt.
  • marchew, 3 szt.
  • kasza jęczmienna , 4 szkl.
  • kasza manna , 5 łyżk.
  • pietruszka, 1 szt.
  • woda niegazowana, 2 szkl.
  • jogurt naturalny, 2 łyżk.
  • czosnek, 0 uncja
  • koper, 0 uncja
  • tymianek, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • pieprz czarny, 0 uncja
  • majeranek, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować jajka,ziemniaki na twardo i kaszę-2 szklanki (4 szklanki kaszy po ugotowaniu). Marchew,pietruszę posiekać i gotować (najlepiej na parze). Następnie zmiksować ugotowane ziemniaki,marchew,pietruszkę w blenderze dodając wszystkie przyprawy i olej. Do ugotowanej kaszy dolać 2 szklanki wody,gotować chwilę. Wlać zmiksowane warzywa i dodać kaszę manną mieszając.Ugotowane jajka pokroić w plastry i poukładać na ciepłej zupie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650