![]() |
Tekst i zdjęcie: gabrysia21 - Młodszy Kucharz (230) Zupa jarzynowa z jajkiemPrzepis na 4 porcje. 1 porcja ok.400 kcal. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: jedna
idealne dla dzieci
dieta
ziemniak, 2 szt.
marchew, 3 szt.
kasza jęczmienna , 4 szkl.
kasza manna , 5 łyżk.
pietruszka, 1 szt.
woda niegazowana, 2 szkl.
jogurt naturalny, 2 łyżk.
czosnek, 0 uncja
koper, 0 uncja
tymianek, 0 uncja
sól, 0 uncja
pieprz czarny, 0 uncja
majeranek, 0 uncja
Ugotować jajka,ziemniaki na twardo i kaszę-2 szklanki (4 szklanki kaszy po ugotowaniu). Marchew,pietruszę posiekać i gotować (najlepiej na parze). Następnie zmiksować ugotowane ziemniaki,marchew,pietruszkę w blenderze dodając wszystkie przyprawy i olej. Do ugotowanej kaszy dolać 2 szklanki wody,gotować chwilę. Wlać zmiksowane warzywa i dodać kaszę manną mieszając.Ugotowane jajka pokroić w plastry i poukładać na ciepłej zupie.