Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa grzybowa z lanym ciastem

Fajne połączenie

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • przyprawy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • suszony grzyb, 10 g
  • śmietana, 50 g
  • cebula, 10 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w przegotowanej wodzie na 3—4 godz. Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, zalać wodą, posolić i gotować. Tgotujących się warzyw dodać grzyby z wodą, w której się moczyły. Cebulę pokroić w ćwiartki, przysmażyć na patelni i dodać do zupy. Przygotować lane ciasto. Gdy warzywa są już miękkie, wlać ciasto. Zagotować, doprawić do smaku solą i dodać śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650