Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z zielonego groszku i cieciorki IMG_7184.JPG
Zupa z zielonego groszku i cieciorki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Zupa z zielonego groszku i cieciorki

Pyszna zupka

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • cebula biała, 1 szt.
  • tymianek, 0 szt.
  • sos sojowy, 0 szt.
  • sól amonowa, 0 szt.
  • pieprz, 0 szt.
  • białe wino, 50 ml
  • groszek zielony, 420 g
  • kości wieprzowe, 1 szt.
  • kostka rosołowa, 2 szt.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • seler korzeniowy, 10 dag
  • marchew, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cieciorka z puszki........ 1. Z kości lub kostek rosołowych, ziela angielskiego i liści laurowych ugotować bulion, przelać przez sitko. 2. Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, podlać winem. Dodać do bulionu razem z selerem i marchewką. Gdy marchewka będzie miękka dodać połowę groszku i cieciorki, ugotować i zmiksować. 3. Wrzucić resztę groszku i cieciorki, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, chwilę pogotować 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650