Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa cebulowa Zupka-ceulowa.jpg
Zupa cebulowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa cebulowa

To nie to co z torebki

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • włoszczyzna, 50 g
  • cebula, 100 g
  • tłuszcz, 10 g
  • mąka , 2 g
  • słonina, 20 g
  • ser żółty, 10 g
  • czerstwa bułka, 50 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować. Cebulę pokroić drobno i dusić na tłuszczu. Do cebuli dodać mąkę i smażyć na złoty kolor, po czym rozprowadzić zimną wodą, dodać do zupy i zagotować. Przygotować grzanki: pieczywo pokroić na kromki, posmarować tłuszczem i zapiec w piekarniku. Grzanki ułożyć w wa­zie, posypać startym serem, zalać zupą i okrasić słoniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650